Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:00’da güncellendi)

ABD hisseleri, ABD’de askıda konut satışlarının tahminleri aşarak beklentilerin altında kalan imalat sanayi verisini dengelemesiyle rekor seviyelere yakın dalgalı seyrederken, dolar zayıfladı. Gelişen piyasa hisseleri yükselerek Eylül 2012'den bu yana en büyük çeyrek dönemlik kazanca ilerlerken, Brent petrol düşüş gösterdi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York saati ile 12:40’ta yüzde 0.1’den az artış ile 1998’den bu yana en uzun süreli çeyrek dönemlik kazanca ilerliyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise yüzde 0.4 yukarıda seyrediyor. Bulgaristan hisseleri beş ayın en düşüğünden ralli yaparken, Dubai hisseleri kayıpları genişletiyor. Brent petrolü, Londra’da yüzde 0.7 kadar geriledi. Dolar yen karşısında değer kaybederek, üst üste 3 aylık düşüşe hazırlanıyor. Tahviller yükselirken, mısır vadelileri Ağustos ayından bu yana en büyük düşüşe ilerliyor.

Dünya hisseleri göstergesi, ekonomik canlanma ve ABD'nin yakın zamanda faiz oranlarını artırmayacağı söylentileri ile üst üste beşinci aylık kazanca ilerlerken, bu süreç 2007'den bu yana en uzun aylık yükseliş olarak kaydediliyor. ABD'de bugün açıklanacak olan Mayıs ayı askıda konut satışları rakamları öncesinde, ekonomistler satışlarda artış bekliyor. Irak'taki çatışmalar, ülkenin petrol üretiminin dörtte üçünü karşılayan güney bölgelere yayılmadı.

Phillip Capital Management Sdn. şef yatırım yetkilisi Ang Kok Heng, "Küresel görünüm gelişme gösteriyor. Düşük faiz oranları itici güç olmaya devam edecek" dedi.

(20:00’da güncellendi)