Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Singapur ekonomisi, son çeyrekte imalat sanayinin beklentinin altında düşmesi ve gelişmiş ekonomilerdeki toparlanma ile beklenmedik şekilde genişledi.

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Singapur’un yurtiçi hasıla büyümesi önceki çeyreğe göre Haziran ayı itibarıyla 3 aylık dönemde yıllık bazda yüzde 0.1 yükseldi. Temmuz ayı beklentileri yüzde 0.8 daralma olacağı yönündeyken, Bloomberg anketine katılan 14 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.3 düşüş görüleceği yönünde seyrediyordu.

Singapur Ticaret Bakanlığı, “Küresel büyüme yılın ilk çeyreğinde beklentilerden zayıf gelirken, son zamanlardaki veriler ekonomik aktivitelerin kademeli olarak toparlanma gösterdiğine işaret ediyor. Finans, sigortacılık ve toptan ticaret gibi yurtdışına yönelik sektörler ikinci çeyrekte genişlemeyi destekliyor” açıklamasında bulundu.

İhracata bağımlı Güneydoğu Asya ülkesi Singapur, küresel büyümeden yararlanmaya hazırlanırken, işletme maliyetlerini düşürmeyi planlayan Singapur hükümeti verimliliği ve yatırımları teşvik etmeye çalışıyor. Singapur Ticaret Bakanlığı, ABD ekonomisinin toparlanmayı sürdürdüğünü, Euro Bölgesi’nin uyumlu para politikasından yarar sağlayacağını ve Çin’in genişlemeyi desteklemek için adımlar attığı ifade etti.

Singapur’da bulunan CIMB Research bölgesel ekonomistlerinden Song Seng Wun, “Gelişmiş ekonomilerin öncülüğünde yurtdışından ürün ve hizmetler için gelen talebin yavaşça artması göz önüne alındığında Singapur’un yurtiçi hasıla büyümesi bu yıl yüzde 3 oranına ulaşmalı. Ancak istikrarlı ilerlemeyen işgücü verimliliği performansı yapılacak daha çok şeyin olduğuna işaret ediyor” dedi.