Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların ikinci çeyrekte ülke ekonomisindeki düşüşe ve jeopolitik gelişmelere ağırlık vermeleri ile kazanç ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Japonya’nın en büyük reklam ajansı Dentsu Inc., çeyrek dönemlik zararının daralması ile yüzde 2.8 yükseldi. Mixi Inc., Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.’nun sosyal network operatöündeki hisse fiyatı hedefini üç katına çıkarması ile geçtiğimiz iki günde günlük limitine yükselmesinin ardından yüzde 5.4 değerlendi. Inpex Corp., ebnerji şirketlerinin Topix endeksinde bulunan 33 sanayi grubu arasındaki en büyük kaydetmesinin ardından yüzde 1.1 geriledi.

Topix endeksi, yüzde 0.3 kadar gerilemesinin ardından, yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 12:33’te 1,260.59 puan oldu. Endekste gerileyen her üç hisse için beş hisse yükseliş kaydederken, işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 18 aşağısında seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.2 artarak bugün 15,184.38 puan oldu. Yen, hükümetin ekonomik büyüme verisini açıklamasının ardından yatay bir seyir izliyor.

SMBC Nikko Securities Inc. hisse senedi müdürlerinden Hiroichi Nishi, “Büyüme rakamlarındaki düşüş piyasa tarafından çoktan fiyatlandırıldı. Pek çok piyasa katılımcısı yaz tatilinde ve kar sezonunun sonuna yaklaşılmasıyla katalizörden yoksun kalan piyasa enerji eksikliği çekiyor” yorumunda bulundu.

Japonya Kabinesi bugün yaptığı açıklama ile yurtiçi hasıla büyümesinin yıllık bazda Haziran itibarıyla üç aylık dönemde yüzde 6.8 daraldığını ifade etti. Bloomberg anketine katılan 37 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 7 düşüş görüleceği yönündeydi