Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD hisselerindeki artışı takiben, zayıflayan yenin ihracat gelirlerini desteklemesi ile yükselişi dördüncü güne taşıyor.

Sony Corp., yüzde 1.4 değerlendi. Obayashi Corp., inşaat şirketi binaların hafriyat işlerini kontrol edecek bir robot geliştirdiğini açıklamasının ardından yüzde 3.1 yükseldi. Aiful Corp., ilk çeyrekte karının yüzde 71 düştüğünü açıklaması ile yüzde 13 geriledi.

Topix endeksi, yüzde 0.7 yükselerek Tokyo saati ile 12:42’de 1,271.06 puan oldu. Endeksteki 33 sanayi grubundan 4’ü hariç tümü yükseliş kaydetti. Endekste işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6.6 altında seyretti. Endeks, dün itibarıyla bu hafta yüzde 2.8 artış göstererek Haziran’dan bu yana en büyük üst üste 3 günlük yükselişi yakaladı. Nikkei 225 Stock Avreage, yüzde 0.8 artarak 15,332.53 puana yükseldi. Yen dolar karşısında dün yüzde 0.2 düşmesinin ardından bugün de yüzde 0.2 değer kaybederek 102.60 seviyesine geldi.

Tokyo’da bulunan Asset Management Co. yöneticilerinden Mitsushige Akino, “Uluslararası hisselerdeki satış duruldu ve yen de biraz zayıflıyor. Japonya ve ABD para politikalarının orta-dönem yönünü düşündüğünüz zaman yenin değer kaybetmesi olağanüstü bir durum değil” diye konuştu.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, bugün yüzde 0.1 yükseldi. Gösterge endeks, perakende satışlar verisinin Fed’in beklenenden yakın zamanda faiz oranını yükseltmeyeceği söylentilerini desteklemesi ile dün yüzde 0.7 artış göstermişti