Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:08'de güncellendi)

Brent petrolü, Rusya ile Ukrayna'nın ateşkes görüşmelerinin Moskova'ya karşı yaptırımları hafifleteceği yönündeki söylentileri ile, 16 ayın düşüğünü görmesinin ardından yükseldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı mevkidaşı Poroşenko ile ateşkes konusunda atılacak adımlarda anlaşmasının ardından, barış planının anahatlarını çizdi. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) geçtiğimiz hafta arzın azaldığı yorumları ile yükseldi. Petrol fiyatları dün Avrupa ekonomisindeki zayıflamanın talebi azaltacağı beklentileri sonucu gerilemişti.

New York merkezli Again Capital LLC'nin ortağı John Kilduff konuya ilişkin " Piyasalar Avrupa ve Ukrayna'daki gelişmelerden etkileniyor. Ateşkes görüşmeleri umarım Euro Bölgesi ekonomisindeki gerileyişi ve yeni yaptırım endişelerini giderir" yorumlarını yaptı.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 1.85 dolar veya yüzde 1.8 kadar artarak New York saati ile 14:08'de varil başına 102.19 dolardan alıcı buldu. Ekim vadeli WTI petrol kontratları 2 dolar kadar yükselerek Nymex elektronik işlemlerde varil başına 94.88 dolar oldu.

(21:08'de güncellendi)