Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:58'de güncellendi)

ABD hisseleri, Brent petrolü Çin verisinin ticaret fazlası endişelerine yol açması ile Haziran 2013'ten bu yana ilk kez 100 doların altında düşmesi ile, geriliyor. Dolar yükselirken, altın fiyatları geriledi. Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 13:42'de yüzde 0.5 geriledi.

Brent yüzde 0.9 gerileyerek varil başına 99.92 dolar oldu. Sterlin dolar karşısında, yüzde 1.1’lik değer kaybederken, Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.6 geriledi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.47 oldu.

Çin’in ticaret fazlası, ihracatın Ağustos ayında yükselmesi ile tahminleri aşarak rekor seviyeye ulaştı. YouGov Plc’nin Sunday Times için gerçekleştirdiği ankete göre, İskoçya’nın İngiltere’den ayrılmasını isteyenlerin oranı referanduma iki haftadan az bir süre kala yüzde 51’e ulaştı. Ukrayna'daki ateşkes gelen çatışma haberleri ile sınanıyor.

New York'ta bulunan Again Capital LLC partneri John Kilduff " küresel petrol talebi zayıf. Çin'in ithalatının azalması da zayıflamanın işareti. Oradan gelecek herhangi bir zayıflama işareti piyasalar üzerinde ciddi etkiye sahip" dedi.

(21:58'de güncellendi)