Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD’nin Borsa ve sermaye piyasalarını denetleyen ve düzenleyen kurumu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bill Gross’un sahip olduğu Pimco’ya borsada işlem gören yatırım fonlarının toplam getirileri ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Wall Street Journal’de yer alan habere göre, soruşturma ile Pimco’nun toplam getirileri desteklemek amacıyla varlık fiyatlarını yapay olarak yükseltip yükselmediği üzerine inceleme yapılacak.

Konu ile ilgili bilgi sahibi kişiler Sec’in inceleme başlattığı konular arasında borsada işlem gören 3.6 milyar dolarlık yatırım fonlarının kendi varlıklarını yüksekten fiyatlarken yatırımları indirimli fiyattan satın alıp almadığı yönünde bir araştırmayı da içerdiğini ifade ediyor.

Kaliforniya merkezli Pimco’nun sözcülerinden Mark Porterfield, “Pimco kamuya açık olmayan bu konu ile ilgili olarak SEC ile işbirliği halinde ve biz mevzuatla ilgili zorunlulukları ve müşterilerimize karşı sorumluklarımızı çok ciddiye alıyoruz. Fiyatlandırma üretimimizin tümüyle uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.