Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvillerinde iki yılın en uzun rallisi 10 yıl vadelilerdeki "aşırı alım" durumunu 14 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bu durum, tahvillerin yükseldiği hızda düşeceği riskinin arttığını işaret ediyor.

10 yıl vadeli tahvil faizi sekizinci günde de gerilerken, Eylül 2012’den bu yana en uzun düşüşe imza attı ve bu hareket, RSI  göstergesinin 20 seviyesine inmesine neden oldu. Bu seviye Aralık 2000’den bu yana en düşük olurken, 30’un altı teknik analize göre değerlendirme yapan bazı traderlar için faizin çok gerilediği anlamına geliyor.

ABD tahvillerindeki yükseliş, küresel büyümedeki yavaşlamanın ABD büyümesini de olumsuz etkileyeceği söylentileri ve Fed’in bu nedenle faiz artışını erteleyebileceği yorumlarının yapılmaya başladığı bir dönemde gerçekleşti.

10 yıl vadeli tahvil faizleri 5 baz puan düşerek Londra saati ile 06:30’da yüzde 2.08 oldu. Faiz dün yüzde 1.86 ile Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Bloomberg anketine katılan analistlere göre faiz yılı yüzde 2.71 seviyesinde bitirecek.