Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, iki günlük düşüşün ardından, Novartis AG ve UBS AG'nin karlılık rakamlarının ve ABD'deki Tüketici Güveninin 7 yılın en yüksek seviyeye çıkması ile yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 yükselerek günü 328.25 puandan tamamladı. Endeksteki 19 sanayi grubunun 18'i yükselirken, ABD'den gelen dayanıklı tüketim malları verisinin beklenmedik şekilde gerilemeye işaret etmesinin ardından bir nebze kazancını azalttı. Novartis beklentileri aşan üçüncü çeyrek karı açıklaması sayesinde yüzde 1.8 prim yaptı. UBS ise dava için fon ayırması sonrasında yüzde 5.8 yükseldi.

ABD merkez bankası Fed, bugün başlayacak ve iki gün sürecek olan Ekim ayı toplantısının ardından, 29 Ekim Çarşamba akşamı TSİ 20:00'de tahvil alım programı ve faiz kararlarını açıklayacak. ABD'de tüketici güveni Ekim ayında 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu sıçramada akaryakıt fiyatlarının düşmesinin ve istihdam piyasasının iyileşmesinin etkili olduğunu gösteriyor. ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatları artışı, kredi koşullarının sıkı olması ve gelir artış hızının yerinde sayması ile, Ağustos ayı itibariyle yıllık bazda yavaşladı. ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri Ağustos'un ardından Eylül'de de geriledi. Gerilemeye makine ve bilgisayar talebindeki düşüşün neden olduğu belirtiliyor.

(19:20'de güncellendi)