GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna'da ayrılıkçıların elinde bulunan bölgelerde düzenlenen ve 'yasadışı' olarak nitelediği seçimleri kınadı. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise daha fazla özerklik getiren yasayı rafa kaldırma tehdidiyle hali hazırda kırılgan olan ateşkesi zora soktu.

Ukrayna'da ayrılıkçıların elindeki bölgelerde Rus ordusuna ait araçların toplandığına dair uyarılar yapılırken, Poroşenko Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'ni bugün saat 17'de toplayarak, 5 Eylül'de Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'te sağlanan ateşkes anlaşmasının içinde yer alan ve bölgelere 'özel statü' getiren yasayı geri çekmeyi görüşecek.

Merkel şu an için Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması için bir neden görmediğini belirtti. Merkel yaptırımların krizin çözümü noktasınde istedikleri etkiyi yapmadığını da sözlerine ekledi. Merkel "Minsk anlaşması temel teşkil etmeli" dedi.

Rusya Eylül'de barış anlaşması planını onayladıktan sonra Kiev'deki Parlamento Donbas Bölgesi'ne kendi yönetimini belirlemek için seçim yapma hakkı tanıyan ve geçici özerklik veren yasayı kabul etmişti.

Advertisement