Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pasific Investment Management Co., eski yöneticisi Bill Gross’un şirketten sürpriz şekilde ayrılma kararı almasından sonra 1 ay içinde rekor seviyede çıkış yaşadı. Pimco müşterileri Ekim ayında 27.5 milyar dolar geri çektiler.

Kaliforniya merkezli şirketin yaptığı açıklamaya göre Pimco Total Return Fund’dan söz konusu geri çekilmelerin yarısı Ekim ayının ilk beş işlem gününde gerçekleşti ve ardından “keskin bir şekilde yavaşladı”. Dünyanın en büyük fonunda Eylül ayında 23.5 milyar dolarlık çekilme yaşanmıştı. Fonun varlıkları Nisan  2013’teki zirve seviyesinden yüzde 42 oranında düşüş ile 170.9 milyar dolara indi.

Angeles Investment Advisors LLC baş yatırımcısı Michael Rosen, “Akışların bozulmalar görülmesi öncesinde bu durum ilk çeyreğe kadar sürebilir. Önümüzdeki birkaç ayı döndürmeye yetecek kadar miktar var” dedi.

Pimco geçtiğimiz haftalarda 3 yüksek profilli ismi işe aldı ve 26 Eylül’de Gross’un ayrılması ile şaşkına dönen müşterilerini güvenceye almaya çalışıyor. Yatırımcılar, dağılımlarını gözden geçirerek varlıklarını Vanguard Group Inc. ve DoubleLine Capital LP gibi rakiplere taşıyorlar veya yeniden değerlendirmeler yaparken para piyasası fonlarına ve Exchange-traded fonlara (ETF) koyuyorlar.