KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Norveç'in 860 milyar dolarlık refah fonu menkul kıymetlerini yeni piyasalara genişletmeye hazırlanıyor. Dünyanın en büyük refah fonunun yeni pazarlarda daha yüksek getiri sağlama stratejisi çerçevesinde likidite sağlaması da bekleniyor.

Oslo merkezli fonun CEO'su Yngve Slyngstad bugün konuştuğu bir seminerde "Hali hazırda bir menkul kıymet borçlanması programına sahibiz. Ancak bunu daha spesifik likidite sağlama stratejileri ile genişletmeyi planlıyoruz. Bu konunun ayrıntılarını daha sonra açıklayacağız" dedi.

Dünyadaki hisse senetlerinin yüzde 1.3'ünü elinde bulunduran fon gelişen piysalara açılıyor ve Çin'i küresel yatırım stratejisinin kilit noktasına oturttu. Slyngstad geçen ay fonun Hindistan'daki hükümet değişikliğinin ardından bu ülkedeki yatırımlarını ciddi anlamda artırmayı planladığını belirtmişti.

Refah fonunun Haziran'da yayımlanan en son strateji raporunda önümüzdeki birkaç yılın, ve gelişme ihtimali olan pazarlarda hisse senedi yatırımları ve farklı kurlarda sabit gelir yatırımları gibi farklı getiri kaynaklarına açılarak değerlendirileceği belirtilmişti.

Advertisement