Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD işsizlik maaşı başvurularının düşmesi ve yenin zayıflamasının ardından 3. haftalık kazancı genişletiyor.

Gelirinin yüzde 47’sini Kuzey Amerika’dan elde eden Honda Motor Co. yüzde 0.9 yükseldi. Daikin Industries Ltd. klima üreticisi şirketin yıllık operasyon karının 190 milyar yene (1.6 milyar dolar) ulaşacağına yönelik rapor ile yüzde 1.9 prim yaptı. Suzuki Motor Corp. ilk yarı karının beklentilerin altında kalması ile yüzde 6 geriledi.

Topix endeksi yüzde 0.5 artarak Tokyo saati ile 12:38’de 1,363.30 puana geldi ve bu hafta yüzde 2.2’lik yükselişe ilerliyor. Topix, BOJ’un 31 Ekim’de teşviki artırması ve ülkenin emeklilik fonunun hisse varlıklarını yükselteceğini açıklamasından bu yana hisse senetlerinin aşırı hızlı değerlendiği spekülasyonları ile dün yüzde 1.1 geriledi. Nikkei 225 Stock Avregae yüzde 0.4 yükselerek bugün 16,853.70 puan oldu ve üçüncü haftalık kazanca ilerliyor. Yen dolar karşısında geçtiğimiz iki günde yüzde 1.4 gerilemesinin ardından 115.23 yenden işlem gördü.

Sompo Japan Nipponkoa Asset Management Co. kıdemli yatırım müdürü Kenji Ueno, “Arz-talep koşulları, BOJ’un likiditeyi artırması ile Japonya hisseleri için gelişiyor. ABD ekonomisi dengelenirken, yatırımcı güvenini rahatlatıyor” dedi.