Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası (Fed), konu ile ilgili bilgi sahibi iki kişinin verdiği bilgilere göre, Döviz manipülasyonuna ilişkin soruşturma altında olan bazı döviz traderlarından hukuki olarak hareket geçme tarihinin ertelenmesi için talepte bulundu.

Gönderilen mektupların gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmamasını isteyen kişilere göre, Fed son aylar içerisinde en az iki kişiye zaman aşımının durdurulmasına yönelik anlaşma olarak bilinen talep mektupları gönderdi. Anlaşmalar zaman aşımlarını ilgili kanuna bağlı olarak genellikle 5 veya 10 yıl askıya alabilir.  Ancak henüz herhangi bir suçlamanın olmaması dolayısıyla kesinleşmiş bir karar bulunmuyor.

Fed konuyla bağlantısı olan bazı bankalar ile hali hazırda görüşmeler yaparken, bireylere karşı hukuki dava açılması yönünde değerlendirmeler yapıyor. Kaynaklara göre, ABD Adalet Bakanlığı döviz manipülasyonu incelemesi kapsamında gelecek yıl bireylere yönelik suç duyurusunda bulunmayı planlıyor.

Ceza davalarının genel olarak hukuki davalara göre önceliği bulunuyor ve bu durum süreci uzatıyor. Yetkililer davalarını oluşturma olanaklarını korumak için erteleme talep edebilirler.