Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "Öncelikli Dönüşüm Programları ve Eylem Planları"nı Türkiye ekonomisinin geleceği açısından stratejik hamle olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Özellikle ekonomimizin dünya ekonomisiyle tam entegrasyonla hareket etmesi kapsamında ele alınabilecek her adımda DEİK olarak en ön safta yer alacağız" dedi.

Vardan, DEİK'in İş Konseyleri Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelere başsağlığı ve sabır diledi.

Bu ve önceki kazaların kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Vardan, "İnşallah bundan sonra benzeri kazaları bir daha hiçbir şekilde yaşamayız. Hükümetimizin de konuyla ilgili her türlü tedbiri alacağına canı gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

Vardan, DEİK'in, yeni yapısıyla "Yeni Türkiye" vizyonuna sahip çıktığını vurgulayarak, bu bağlamda DEİK'in, ilk etapta 2023, daha sonra 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak adına bugünden yoğun mesai içine girdiğini söyledi.

Gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakabilme adına DEİK'te bu hedeflerin önemli bir parçası olmaktan son derece mutlu, gururlu olduklarını ve ileriye dönük çalışmalar için heyecan duyduklarını kaydeden Vardan, Bu bağlamda Başbakanımızın hafta içi kamuoyu ile paylaştığı 'Ekonomi Öncelikli Dönüşüm Programını' çok önemli ve ülke ekonomimizin geleceği açısından stratejik bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Özellikle ekonomimizin dünya ekonomisiyle tam entegrasyonla hareket etmesi kapsamında ele alınabilecek her adımda DEİK olarak en ön safta yer alacağız" ifadelerini kullandı.

İthalata bağımlılığın azaltılması noktasında yurt dışında gerçekleştirilecek ve cari açığın kapanması yönünde katkı verebilecek madencilik, sağlık turizmi gibi sektörlere yatırımı teşvik edeceklerini anlatan Vardan, iş yapma ve yatırım ortamının geliştirilmesi noktasında, iş konseyleri aracılığıyla dünyanın her bir noktasında ülkenin bayraktarlığını yapacaklarını kaydetti.

Vardan, Türkiye'nin bulunduğu zorlu coğrafyada "bir yüzük taşı" gibi parladığını aktararak, bunu son derece önemsediklerini ve hatta bunun zarar görmemesi için çok daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, dünyayı darmadağın eden 2008-2009 yıllarındaki küresel ekonomik krizden başarıyla çıkan Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyada son yıllarda gelişen tüm olumsuz koşullara rağmen hem siyasi hem de ekonomik istikrarını koruyor olmasının da oldukça önemli olduğunu vurguladı.