Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama internette 'şeffaflığı' korumak için mümkün olan en sağlam kuralların getirilmesi çağrısında bulundu. Obama'nın internet tarafsızlığından yana sergilediği bu tavrın ardından Comcast ve diğer internet sağlayıcılarının hisseleri değer kaybetti.

Obama bugün yaptığı açıklamada "Ücret ödenerek ayrıcalık sağlanmasının önüne geçen bir düzenleme talep ediyorum" dedi. Bu yorumlar internet tartışmasında Beyaz Saray'ı sağlayıcılar ve Federal İletişim Komisyonu (FCC) Başkanı Tom Wheeler'ın karşısında konumlandırmış oldu.

Comcast, Verizon ve AT&T gibi şirketlere göre sağlayıcıların internet hızını yavaşlatma veya engellemelerini engellemek için gereken 'dar kapsamlı' bir düzenleme ve sıkı kurallar yatırımların önünü kesebilir. Sivil toplum kuruluşları ise internete bağımlılığın günden güne arttığı bir dönemde her siteye ulaşabilmeyi ve her sitenin eşit şartlara sahip olduğu sert düzenlemeleri destekliyor.

Eski FCC Başkanı ve hali hazırda National Cable & Telecommunications Association'ın başında bulunan Michael Powell konuya ilişkin "Başkan'ın uzun süredir devam eden 'interneti sınırlı olarak düzenleme' üzerine kurulu tarafsız duruştan vazgeçerek 'sert kuralları' savunması bizi şaşkına çevirdi" yorumlarını yaptı.