KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Başbakan Shinzo Abe’in satış vergisi artırımı erteleyeceği ve erken seçime gideceği spekülasyonları ile 6 yılın en yüksek seviyesini genişletti. Hisse senetleri günün son saatlerinde kazançları azalttı.

Japonya’nın en büyük gayrimenkul şirketi Mitsui Fudosan Co. yüzde 2.7 prim yaptı. Fujifilm Holdings Corp. yüzde 4.4 değerlendi. Seino Holdings Co. yüzde 13 yükseliş sağladı.

Topix endeksi yüzde 0.1 yükselerek Tokyo’da 1,377.05 puan ile Haziran 21008’den bu yana en yüksek seviyeden kapanış ayptı. Endeks, piyasanın dünkü yüzde 1.1’lik yükselişin ardından aşırı hızlı yükseldiği spekülasyonları ile kazançları azaltması öncesinde yüzde 1.3 kadar artış gösterdi. Topix’te bugün yükselen her hisse senedi için iki kadar hisse senedi yükseldi. Endekste işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 24 yukarısında seyretti. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.4 yükselerek 17,197.05 puan ile 7 yılın en yüksek seviyesine genişletti.

Tokyo’daki Daiwa Securities Group Inc. kıdemli stratejistlerinden Takuya Takahashi, “Piyasa dün aşırı yükseldi ve bugün yatırımcılar vergi artırımının erteleneceği spekülasyonu ile alım yaptılar. Ancak politika yapıcıların henüz net bir politik yön üzerinde karar kılmamaları ile piyasada enerji tükendi. Dolayısıyla kar satışları ile öğleden sonra kazançlar azaldı” dedi.

Advertisement