Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Fed tutanaklarının politika yapıcıların düşük enflasyonla ilgili endişeli olduğunu göstermesinin ardından düşüşü 2. güne taşıyor. Japonya hisseleri, yenin dolar karşısında 118 seviyesinin üzerine zayıflaması ile yükseliş kaydediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, dün yüzde 0.7 gerilemesinin ardınfan yüzde 0.1 düşerek Tokyo saati ile 09:04’te 139.54 puan oldu. Fed’in dün açıklanan Ekim ayı toplantı tutanaklarına göre, Fed yetkililerinin çoğu enflasyon beklentilerinde düşüş sinyallerine ilişkin olarak dikkatli tutumun korunması ihtiyacı olduğunu belirtti. Japonya’nın ticaret açığı, ihracatın bir yıl önceye göre geçtiğimiz ay yüzde 9.6 artarak 8 ayın en büyük yükselişini kaydetmesinin ardından daraldı. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 118.15 yen ile Ağustos 2007’den bu yana en düşüğe yakın seviyeden işlem görüyor.

Los Angeles’teki Wells Capital Management baş yatırımcısı Kirk Hartman, “Fed, deflasyonu izledikleri ipucu ile herkesi şaşırttı. Bence 2015’in sonlarına kadar olası bir faiz artışı yok” dedi.