Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi devlet tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu artırma çabaları için varlık alımını genişleteceği söylentileri ile yükseliyor. 10 yıllık Almanya tahvil faizi rekor düşük seviyeye geriledi.

Avusturya ve Portekiz tahvil faizleri de tüm zamanların en düşük seviyelerini gördü. İspanya tahvilleri ise, tüketici fiyatlarının bu ay ekonomist tahminlerinin üstünde gerilediğini gösteren verinin deflasyonun kalıcı olabileceği şüphelerini ortaya çıkarması sonrası, yükseldi. Almanya'nın Bavarya Bölgesi'nde enflasyonun yavaşladığı görüldü. İtalya'da yapılan 5 ve 10 yıllık tahvil ihalelerinde faizler rekor düşük seviyelere indi. Mario Draghi'nin bugün Helsinki'de bir konuşma yapması bekleniyor.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizleri 2 baz puan gerileyerek, Londra saati ile 10:47'de yüzde .709 oldu ve yeni bir rekor kırdı. Ağustos 2024 vadeli yüzde 1'lik tahvilin fiyatı 0.2 artışla 1.000 euro başına 102.67 oldu.

Brent petrolü bugün Londra'da yüzde 2.9 değer kaybederek varil başına 75.48 doları gördü. Kontrat böylece 7 Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu.