Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:01'de güncellendi)

ABD hisse senetleri ve dolar, ekonominin daha sıkı para politikasını kaldırabileceğine dair söylentiler ile yükseldi. Avrupa hisseleri, ileri teşvik ihtimali ile yükselirken, petrol fiyatları ve altın geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 13:16'da yüzde 0.5 yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksi günü yüzde 0.5'lik yükselişle tamamladı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.1 kazanç sağladı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, 10 yıllık ABD tahvil faizi 4 baz puan artarak yüzde 2.27 oldu. WTI petrol yüzde 1.7 düşerek varil başına 67.85 dolar oldu. Ruble dolar karşısında rekor düşük seviyeye geriledi.

21 Kasım'da faiz indirimine giden Çin Merkez Bankası, bugün finans sisteminden para çekmedi ve bu durum, merkez bankasının bankalara uyguladığı zorunlu karşılık faizini düşürmeye hazırlanıyor olabileceği spekülasyonunu güçlendirdi. Avustralya ve Hindistan merkez bankaları bugünkü toplantılarında faizleri sabit tutarken, Avrupa Merkez Bankası gelecek hafta para politikasını gözden geçirecek. Venezuela Dışişleri Bakanı, bir gazeteye veriği mülakatta, Geçen haftaki toplantısında üretimi değiştirmeme kararı alan OPEC'in gelecek yılın ilk çeyreğinde acil bir toplantıya gidebileceğini söyledi.

Münih'te Aimed Capital GmbH şef yatırım yetkilisi Daniel Weston, "Hisse senetleri, enerji fiyatlarındaki güçlü düşüşlerin deflasyon beklentilerini artırması ile birlikte, halen kasabada en iyi oyun olduklarını gösteriyor" dedi ve "Bu durum, Avrupa Merkez Bankası'nın büyümeyi desteklemek ve enflasyon hedefine ulaşmak için ilave adım atmasına neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

(22:01'de güncellendi)