Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Fransa ile ortak ekonomik yatırım projelerine ilişkin somut bir liste hazırlayacaklarını bildirdi.

Almanya Maliye Bakanlığında, Wolfgang Schaeuble, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin ile Fransa Ekonomi ve Sanayi Bakanı Emmanuel Macron'un katılımıyla ortak basın toplantısı düzenlendi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 18-19 Aralık tarihlerinde yapılacak AB Zirvesi'ne kadar, iki ülkenin ekonomik işbirliği için somut projeler listesi hazırlayacaklarını belirten Schaeuble, "Odaklandığımız nokta, gelecekteki stratejik yatırımlar üzerinde olacak" ifadesini kullandı.

Schaeuble, daha fazla ekonomik büyüme ve daha çok işyeri oluşturmak için hızlı bir şekilde somut projeler içeren listenin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Gabriel, Paris ve Berlin'in, yapılacak projelerin konjonktürel programlar olmaması konusunda hemfikir olduğunu belirterek, Almanya ve Fransa'nın Avrupa ekonomisi için bir motor olması gerektiğini bildirdi.

Fransa Maliye Bakanı Sapin, "Biz somut projeler istiyoruz. Almanya ve Fransa arasında yapılacak projeler her iki ekonominin gelişmesi için önemli" dedi.

Sapin, yüksek kalitede büyümeye ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, önemli olanın istikrarlı bir büyüme olduğuna işaret etti.

Fransa Ekonomi ve Sanayi Bakanı Macron ise özellikle ekonominin modernleştirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Biz büyüme ve rekabet gücünün daha iyi olmasını istiyoruz. Bunu hem orta hem de uzun vadeli istiyoruz" dedi.