Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya’nın gösterge endeksi, ABD’de istihdam verisinin açıklanması öncesinde yatay bir seyir izliyor. Materyal hisseleri düşüşlere öncülük ederken, tüketici şirketleri yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1’den az düşerek Tokto saati ile 09:01’de 140.68 puan oldu. Fortescue Metals Group Ltd. Sydney’de yüzde 4 geriledi. Asya hisse senedi endeksi, yatırımcıların bugün açıklanacak ABD istihdam verisini beklemeleri ile bu hafta yatay seyretti. ABD’de istihdamın yükselerek ekonomik toparlanmanın güçlü olduğu sinyali vermesi bekleniyor.

CMC Markets Australia baş piyasa analisti Ric Spooner, “ABD istihdam verinin açıklanmasının traderları tedbirli olmaya yönlendirmesi yüksek bir ihtimal. ABD ekonomisi ılımlı bir hızda genişlemeye devam ederken, Tüketici Güveni, kişisel harcamalar ve dayanıklı tüketim malları siparişleri dahil son verilerde bazı bozulmalar oldu. Bu temel karşısında piyasanın, ABD’de istihdam artışının sürdüğünü görmeye ihtiyacı var” dedi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıklayacağı veri öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistler, ABD’de işverenlerin, geçtiğimiz ay 230,000 istihdam gerçekleştirdiği yönünde tahminde bulunuyor. Bir önceki ay ise 214,000 işe alım yapılmıştı.