Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da Shinzo Abe'nin bu hafta sonu yapılacak olan erken parlamento seçimlerini kazanması durumunda ülkenin emlak piyasasını daha heyecanlı günler bekliyor. 

Abe'nin 2012 seçimi sonrasında ekonomik büyümeyi canlandırma ve uzun süredir devam eden deflasyonu sonlandırma amacı ile iki yıl boyunca uyguladığı, Abenomi olarak adlandırılan ekonomik politikaları emlak fiyat ve kiralarını artırdı. 

Henderson Global Investors'tan Tim Gibson, "Abe'nin Pazar günkü seçimde ikinci kez yönetime gelmesi piyasadaki gelişmeyi sürdürecektir. Abe yönetimindeki enflasyon, gayrimenkuller için aşırı oranda iyi bir durum" yorumunu yaptı.

Aralarında Blakcstone Group LP ve Singapurlu bağımsız varlık fonu GIC Pte'nin de bulunduğu uluslararası gruplardan yapılan yatırımların sonrasında, Jones Lang LaSalle Inc.'e göre emlak işlemleri hacmi gelecek yıl yüzde 20 kadar daha artarak 6 trilyon yene (50 milyar dolar) ulaşabilir. Bu yıl için beklenti ise 4.5 ile 5 trilyon yen aralığında. 

Tokyo'da ofis inşaatları ise bu yıl yüzde 20 artış gösterirken, Jones Lang LaSalle'nin Tokyo araştırma şefi Takeshi Akagi'ye göre 2015 yılında artan kiralar ve düşük borçlanma maliyetlerinden destek bularak yüzde 10 artması bekleniyor.