Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Petrol fiyatları, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte 10 yıldan uzun bir sürenin en hızlı büyümesini kaydetmesi sonrasında son üç günde ikinci kez yükseliyor. 

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) New York'ta yüzde 2.9 kadar yükselerek bu yılki kayıpları yüzde 43'e indirdi. Brent petrolü ise Londra'da yüzde 2.3'e varan artış kaydetti. ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5 büyürken, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ülkede yarın açıklanacak olan petrol stokları verisi öncesinde, Bloomberg anketine göre beklenti üst üste ikinci haftalık düşüşün kaydedileceği yönünde. 

CMC Markets Plc şef piyasa analistlerinden Michael Hewson, "Bireysel tüketim ve yatırımlardaki artış ABD ekonomisinin hız kazandığı ve kendi ayakları üzerinde durabileceğine işaret ediyor, bu da 2015 yılı için olumlu bir ivme anlamına geliyor" dedi. 

Şubat vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 1.59 dolar kadar yükselerek 56.85 doları görürken, Londra saati ile 13:44'te 56.41 dolardan fiyatlanıyor. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 10 altında

Şubat vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 1.38 dolarlık artışla 61.49 dolara gelirken, Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 4.70 dolar seviyesinde. 

(16:30'da güncellendi)