Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ABD ekonomik verilerinin açıklanması öncesinde 5 günden bu yana ilk kez gerilerken, para birimleri değer kaybediyor. Çin finans hisseleri, para piyasası oranlarının düşmesi ile yükseliş gösterdi.

LG Chem Ltd. Seul’da yüzde 3.7 gerileyerek ham madde üreticilerindeki düşüşleri hızlandırdı. Hyundai Merchant Marine Co. , yeni hisse satışı açıklamasının ardından yüzde 6.1 değer kaybetti. China Life Insurance Co., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin göstergesini 2 haftanın en yüksek seviyesine yönlendirdi. Güney Kore vonu ve Malezya ringiti dolar karşısında en az yüzde 0.3 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:25’te 955.47 puan oldu. Bugün açıklanacak olan veri, ABD ekonomik büyümesinin yukarı yönlü revize edildiğini gösterebilir. Çin’in gösterge para piyasası oranı, yeni hisse satışlarına olan talebin beklentilerin altında kalması ile 8 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Bangkok’taki Trinity Securities Co. yöneticisi Visit Ongpipattanakul, “ABD dünyanın önemli ekonomileri arasında en güçlü büyümeye sahip olacak. Bu durum dolardaki yükselişi desteklerken, gelişmekte olan piyasalara para akışlarını engelleyecek. Gelişen piyasalar, enerji ve emtia fiyatlarındaki düşüşlerden etkilenecek” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 4.7 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.6 artış gösterirken, 15.6 kat değerleme kaydedildi.