Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alüminyum, ABD’de dayanıklı tüketim malları siparişlerinin arttığını ve ekonomik büyümenin yukarı yönlü revize edildiğini göstermesi beklenen veriler öncesinde 6 ayın düşüğünden yükseliş gösteriyor.

Metal, dün Haziran ayından bu yana en düşük seviyeden kapanış yapmasının ardından yüzde 0.5 kadar artış kaydetti. ABD’de bugün açıklanacak olan dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistler, siparişlerin Kasım ayında yüzde 3 arttığı tahmininde bulunuyor. ABD ekonomik büyümesinin ise yüzde 4.3’e revize edilmesi bekleniyor. ABD ikinci en büyük sanayi metali tüketicisi olma özelliği taşıyor.

Korea Exchange Bank Futures Co. metal traderlarından Chae Un Soo, “Alüminyum fiyatı oldukça aşığı indi. ABD verisi olumlu gelirse, fiyat destek bulabilir” dedi.

Üç ay vadeli alüminyum kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME), yüzde 0.4 yükselerek Hong Kong saati ile 15:15’te ton başına 1,887.50 dolardan işlem gördü. United Co. Rusal Plc baş finans yetkilisi Alexandra Bouriko, fiyatların 2015’ye yüzde 5 kadar yükseleceğini söyledi.

Bakır Londra’da ton başına 6,356.75 dolarda yatay seyrediyor. Mart vadeli bakır kontratı New York’ta pound başına 2.873 dolarda büyük bir değişiklik göstermedi. Aynı ay vadeli kontrat Şanghay’da yüzde 0.7 düşüş ileton başına 45,630 yuandan (7,333 dolar) kapanış yaptı.

LME’de çinko, kurşun ve kalay yükseldi, nikel değişiklik göstermedi.