Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Endonezyalı yetkililer, 3 gün önce 162 yolcusu ile birlikte kaybolan AirAsia Bhd. uçağından bir enkaz parçasının bulunduğu açıklaması yaptı. Bulunan enkaz parçası, Singapur’a rutin bir uçuş yapan uçağa ne olduğunu ortaya çıkarmak için kaydedilen ilk ilerleme olma özelliği taşıyor.  

Endonezya ulusal arama ve kurtarma ekibi yöneticisi F.H. Bambang Sulistyo, Endonezya Donanması’nın bulduğu objelerin acil çıkış kapısı ve deniz altındaki objelerin uçak enkazı olduğundan şüphelenildiği açıklamasında bulundu. Sulistyo, “Endonezya bulunan objelerin AirAsia uçağına ait parçalar olduğundan emin” dedi.

Sulistyo gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Ulusal arama ve kurtarma ekibinin koordinatörü olarak ben, bulunan enkazın uçağa ait olduğunu şu anda yüzde 95 oranında doğruluyorum. Yüzde 5’i ise bulunan objeleri doğrudan görmediğim için bırakıyorum. Acil çıkış kapısını kendi gözlerimle görmedim. Ancak alandaki komutanlarla görüştüm ve bulunan objelerin acil çıkış kapısı olduğunu belirttiler. Dolayısıyla, lokasyonu ve bulunan parçaların aradığımız uçağa ait olduğunu doğruluyorum” ifadelerini kullandı.

Uçak enkazını ve ardından kara kutu kayıtlarını bulmak, Airbus Group NV A320 uçağının neden düştüğü hakkında bilgi edinmek adına kilit önem taşıyor. Uluslararası arama çalışmaları, uçağın kaybolmasının ardından 28 Aralık’ta başlatılmıştı.