Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin 75 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımını onayladı.

SPK bültenine göre, Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ 1 milyar lira, Kredi Alta Faktoring AŞ 19 milyon TL, Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret AŞ 60 milyon TL, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ 500 milyon TL, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ 300 milyon TL, Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ 200 milyon TL, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ 150 milyon TL, Demirer Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ 197 milyon 806 bin TL ve Baysan Trafo Radyatörleri Sanayi ve Ticaret AŞ 72 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihraç etmek üzere Kurul'a başvurdu.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ 15 milyon TL, Ansa Yatırım Holding AŞ 10 milyon TL ve Atlas Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı AŞ 10 milyon TL tutarında bedelli sermaye artırımı yapmak üzere SPK'ya müracaat etti.

Öte yandan Turcas Petrol AŞ 45 milyon TL ve Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ 14 milyon 115 bin TL iç kaynaklardan olmak üzere bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin bedelli sermaye artırımı onaylandı

Kurul, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin 75 milyon TL, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 10 milyon TL, Oyak Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 8 milyon 500 bin TL ve Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 20 milyon 62 bin 452 TL tutarındaki bedelli sermaye artırımını onayladı.

SPK, Euro Trend Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1 milyon 138 bin 573,24 TL'si bedelli ve 5 milyon 684 bin 996,98 TL'si bedelsiz sermaye artırımına onay verdi.

Tera Menkul Değerler AŞ'nin 40 milyon TL, Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri AŞ'nin 50 milyon TL, Sümer Faktoring AŞ'nin 30 milyon TL, Nurol Yatırım Bankası AŞ'nin 230 milyon TL, Strateji Holding AŞ'nin 10 milyon TL, Fibabanka AŞ'nin 920 milyon TL, Finans Faktoring AŞ'nin 55 milyon TL, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin 1 milyar TL, Türkiye Vakıflar Bankasının 1 milyar 615 milyon TL ve Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 200 milyon TL tutarındaki borçlanma araçları ihraç başvuruları onaylandı.

Kurul, altı şirkete SPK tebliğlerine aykırılık ve ihlaller nedeniyle 729 bin 587 TL tutarında idari para cezası verdi.

SPK, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin 2007 yılına ait kar payına ilişkin, faiz dağıtım işleminin yerine getirilmemesi nedeniyle varsa zarara uğrayan pay sahiplerinin dava açabilme haklarının saklı olduğunu bildirdi.