Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, 2015’in ilk işlem gününde yükselerek geçtiğimiz sene dünyanın en iyi performans gösteren hisse senedi piyasasındaki kazançları genişletiyor. Nakliye şirketleri ve inşaat şirketleri ralli gerçekleştiriyor.

Daqin Railway Co. ve Guangshen Railway Co., en az yüzde 4.9 prim yaptı. China Vanke Co. ve Poly Real Estate Group Co. yüzde 9’dan fazla artış ile inşaat şirketlerindeki yükselişlere öncülük etti. Air China Ltd. ve China Eastern Airlines Corp., petrol fiyatlarının 5 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından nakliye şirketlerindeki yükselişleri hızlandırdı.

West China Securities Co. analistlerinden Wie Wei, “Boğa piyasası, fonların büyük inşaat ve nakliye şirketlerine yönelmesi ile genişliyor. Likidite hala iyi durumda” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.5 yükselerek yerel saat ile 09:50’de 3,281.52 puan oldu ve 5 Ocak 2010’dan bu yana en yüksek kapanışa ilerliyor. CSI 300 Endeksi yüzde 1.5 artış kaydetti. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, 2 Ocak’ta yüzde 2.2 ralli yapmasının ardından yüzde 0.3 geriledi. Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 düşüş gösterdi.