Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçilerin kontrolü altına giren Kongrenin Washington’a varması ile ABD genelinde seyahat ederek politikalarına destek bulmayı planlıyor. Obama’nın politikaları arasında göç yasalarının hafifletilmesi ve ekonominin altyapı harcamaları ile desteklenmesi bulunuyor.

Başkan, seyahatlerine 7 Ocak’ta Detroit ile başlayacak. Ardından Phoenix ve Tennessee’ye geçecek. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre Obama, daha çok insanın konut sahibi olmasına, kolej ödemelerini yapmasına ve iş bulmasına yardımcı olacak bir seri idari faaliyet ve yasa teklifi açıklayacak.

Kendi gündemi olan Kongre’nin varlığı dikkate alındığında Obama’nın taşra turnesine çıkması, 20 Ocak’ta yapacağı Ulusa Sesleniş’e hazırlık niteliği taşıyor. Cumhuriyetçiler, Obama’nın başkanlık döneminde ilk kez iki yasama organının da kontrolünü ele geçirdi ve göçten sağlık hizmetlerine kadar Obama’nın politikalarını feshederek başkanı savunma durumuna sokma arayışı içine girecekler.

Beyaz Saray sözcüsü Eric Schultz, “Başkan işe koyulmakta istekli ve yeni Kongre’yle orta sınıf Amerikalıların ekonomideki toparlanmayı paylaşmasını sağlayacak politikalar ile ilgili çalışmayı dört gözle bekliyor. Obama Kongre’nin sağlık hizmetleri, Wall Street reformları ve çevre gibi önemli gelişmeler kaydedilmiş alanlardaki korunmaları feshetmelerine izin vermeyecek” dedi.