Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, enerji üreticilerinin gerilemesi ve hava yolu şirketlerinin petroldeki düşüş ile kazançlara öncülük etmesi ile gün içinde dalgalı bir seyir izlemesinin ardından düşük seviyeden kapanış yaptı.

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., yüzde 1.5 gerileyerek Topix endeksindeki en büyük düşüşü kaydetti. Petrol üreticisi Inpex Corp., petrol vadelilerin kayıpları genişletmesi ile yüzde 2 değer kaybetti. Skymark Airlines Inc., gelecek ay olağanüstü bir yatırımcı toplantısı gerçekleştireceği açıklamasının ardından yüzde 17 yükseldi. Fujifilm Holdings Corp. yüzde 1.8 artış gösterdi.

Topix endeksi, merkez bankasının ETF alımı yapabileceği spekülasyonu ile işlem arasının ardından toparlandı. Endeks, yüzde 1.4’lük düşüşten veya yüzde 0.2’lik yükselişe dalgalanmasının ardından yüzde 0.5 gerileyerek Tokyo’da 1,401.09 puan ile günü tamamladı. Endeks geçtiğimiz yıl yüzde 8.1 yükseldi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.2 düşüş ile 17,408.71 puana geldi.

Tokyo’da bulunan Matsui Securities Co. kıdemli piyasa analistlerinden Tomoichiro Kubota, “Japonya Merkez Bankası 16 Aralık’tan bu yana ETF alımı yapmadı. Dolayısıyla bu yıla alım ile başlarlarsa piyasa yükselebilir” dedi.