Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen dolar karşısında, ekonomistlerin ABD’de bu hafta açıklanacak verilerin işgücü piyasasının geliştiğini göstereceği beklentileri ile hisse senetlerinin dünya genelinde yükselmesinin ardından düşüşü 2. güne taşıyor

Yen 16 önemli para biriminin tümü karşısında, petrol fiyatlarındaki rallinin güvenli varlıklara talebi düşürmesi ile zayıfladı. Dolar euro karşısında, Fed’in faiz artırımına yaklaştığı işaretleri ile yükselişi 5. güne taşıyor. Avustralya’nın para birimi, inşaat onaylarının Kasım ayında beklenmedik şekilde yükselmesinin ardından değerlendi. Malezya ringiti 5 günden bu yana ilk kez yükseliş kaydediyor.

Tokyo’daki Aozora Bank Ltd. para birimi ürünleri yöneticisi Akira Moroga, “Petroldeki düşüş durdu ve hisse senetleri riskten kaçışın dağılması ile dolar ile birlikte yeniden sayın alınıyor. Dolar, piyasa güveninin pozitif seyri sürdürmesi halinde tekrar 120 yene gelebilir” dedi.

Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.7 gerilemesinin ardından yüzde 0.4 düşerek Tokyo saati ile 14:27’de 119.74 yenden işlem gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 141.55 yene geldi. Dolar euro karşısında, dün 1.802 dolar ile Ocak 2006’dan bu ayan en güçlü seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3  yükselerek 1.1821 dolar oldu.