Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Charlie Hebdo saldırganlarının henüz yakalanmadığını, operasyonların devam ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı binasında beraberinde Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile basın toplantısı düzenleyen Hollande, Charlie Hebdo dergisi binasına saldırarak 12 kişinin ölümüne neden olan saldırganların yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğünü kaydetti.

Daha önce ülke olarak terör tehditleri aldıklarını ifade eden Hollande, olası başka saldırıların önlenmesi için başka ülkelerin istihbarat birimleriyle bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Henüz saldırganların yakalanamadığını bildiren Hollande, Fransa'nın birlik halinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Paris'in doğusundaki Dammartin-en-Goële bölgesinde sabah saatlerinde bir matbaa binasında 1 kişinin rehin alındığı ve faillerinin Charlie Hebdo saldırganları olduğu değerlendirilen olayın ardından operasyon başlatılmıştı.

Olayın hemen ardından bölgeye intikal eden AA muhabiri, polisin bölgeye 2 kilometre kala yolu kestiğini ve yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi.

Bölgeye çıkan yollarda yüzlerce polisin konuşlandırıldığını aktaran AA muhabiri, birçok helikopterin de bölge üzerinde uçtuğunu kaydetti.

Diğer taraftan, bölgedeki hastanelerin, olası bir çatışma durumu için alarma geçtiği belirtildi.

Paris Başsavcılığı da, Fransız basınında yer alan ve sabah saatlerinde düzenlenen olayda ölenler olduğuna haberleri yalanlamıştı.

Operasyonun düzenlendiği bölge, Charlie Hebdo saldırısında aranan 2 şüphelinin arandığı Villiers-Cotterets bölgesine 30 dakika mesafede bulunuyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te dün bir polis ekibine sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği tespit edildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, basına yaptığı açıklamada saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği hakkında önemli bilgilere ulaşıldığını bildirdi. Fransız bakan, bununla birlikte ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

BFM televizyon kanalı ise saldırganın kimliğinin tam olarak tespit edildiğini ve polisin düzenlediği operasyonla zanlının yakını olduğu tahmin edilen iki kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Paris'in güneyinde yer alan Montrouge bölgesinin Malakoff semtinde meydana gelen saldırıda bir bayan polis memuru hayatını kaybetmiş bir başka polis memuru ise yaralanmıştı.

Sabah saatlerindeki saldırıyı gerçekleştiren ve üzerinde kurşun geçirmez yelek ile elinde bir tabanca ve otomatik silah olduğu belirtilen kişi daha sonra kayıplara karışmıştı.

Saldırının Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin öldüğü saldırıyla ilişkisi olup olmadığı bilinmiyor.

AA