Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(21:56'da güncellendi)

Paris'te güvenlik güçleri tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda terör şüphelilerinden üçü öldürüldü. Böylece Fransa'nın son 50 yılda yaşadığı en kanlı terör saldırısının şüphelileri öldürülmüş oldu.

Teröristlein olayların başından bu yana öldürdüğü kişi sayısı bugün Paris'te bir Yahudi süpermarketinde rehin aldıkları 4 kişi dahil 17'yi bulurken, şüphelilerden birinin halen arandığı belirtiliyor.

Hadiselere ilişkin basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Hollande "Bu olaylardan güçlenerek çıkacağız. Biz baskılardan korkmayan özgür insanlarız" diye konuştu.

Saldırılar 7 Ocak'ta Paris'in merkezindeki karikatür dergisi Charli Hebdo'nun merkezinde başlamıştı. Dün Paris'in banliyölerinden Montrouge'da ise bir kadın polis saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Fransız haber ajansı AFP, Charlie Hebdo saldırganlarının bir televizyon kanalı ile telefonda görüşerek, El Kaide tarafından desteklendiklerini söylediğini aktardı. Süpermarketteki saldırganın ise Charlie Hebdo'daki teröristler ile ortak hareket ettiğini ifade ettiği gelen haberler arasında.

(21:56'da güncellendi)