Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en değerli bankası Wells Fargo, toparlanan ekonominin borçlanmayı artırması üzerine dördüncü çeyrek karının yüzde 1.8 yükseldiğini açıkladı.

San Francisco merkezli banka, net karının geçen yılki 5.61 milyar dolar veya hisse başına 1 dolardan, dördüncü çeyrekte 5.71 milyar dolar ve hisse başına 1.02 dolara yükseldiğini belirtti. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin temel analiz verilene göre yaptıkları tahmin ortalaması 1.01 dolar olmuştu.

CEO John Stumpf önderliğindeki Wells Fargo, rakiplerinin azalan işlemler ile başa çıkmaya çalıştığı dönemde, kredi sağlama ve mevduat alımı alanlarında genişledi. Portales Partners analisti Jennifer Thompson, bankanın fiyatları azaltıp, her müşteriye daha fazla ürün satarak, daha küçük rakiplerini geride bıraktığını söyledi.

Banka geçen ay 2001'den bu yana piyasa değeri açısından ABD'nin en değerli bankası olan Citigroup'u geride bıraktı. Wells Fargo hisseleri 2014'te yüzde 21 değer kazanarak, 24 bankannın bulunduğu KBW Banka Endeksi'denki ortalama yüzde 7.2'lik artışı geride bıraktı.