Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 30 yıl vadeli tahvillerinin faizi, petrol ve emtia fiyatlarındaki çöküşlerin, küresel ekonominin deflasyon döngüsüne girebileceği ve büyümenin olumsuz etkilenebileceği spekülasyonunu güçlendirmesi sonucu, yüzde 2.488 ile rekor düşük seviyeye geriledi.

ABD tahvilleri bu ay, hisse senetlerinin değer kaybetmesi ve Fed politika yapıcılarının faiz artırımlarına yönelik ölçülü bir tutum takınacaklarını kaydetmeleri ile birlikte, değer kazandı. uzun vadeli tahviller,  Bank of America Merrill Lynch Endeksi verilerine göre, bu yıl yüzde 5.6 getiri sağlarken, Standard and Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 1.7 geriledi.

ABD Hazine tahvillerinin faizleri, traderların önümüzdeki iki yıl için deflasyonu fiyatlamalarını gösteriyor. 10 yıl vadeli tahvillerin faizi ile aynı vadeli endekslenmemiş ABD ülke tahvillerinin faizi arasındaki fark, diğer bir söylemle, başa baş oran olarak adlandırılan tüketici fiyatlarının göstergesi, Mart 2014'teki seviyesi olan 1.96 yüzde puanından eksi 0.09 yüzde puanına indi.

Memphis, Tennessee'de FTN Financial'dan Jim Vogel, "30 yıllıklar, enflasyonun politika yapıcıların istediğinden ya da tahmin edebildiğinden daha aşağıda kalma ihtimalinin arttığını gösteriyor," dedi ve "ABD sabit getirili menkul kıymet alımları çok bariz" şeklinde görüş bildirdi.