Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’yi engellemeyeceği sinyalini vermesinin ardından, tek isteğinin AMB’nın alacağı kararların hükümetlerin reform yapmama konusundaki baskıları ortadan kaldırmaması olduğunu söyledi.

Alman liderler, bölgedeki hükümetlerin harcamalarında sınırlama yapması ve ekonomik revizyona gitmesi konusundaki çağrıları yaparken, AMB, enflasyonu düşürmek için tahvil alım programını genişletmeyi planlıyor. Alman Ekonomi Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa hükümetlerinin bütçelerini sağlamlaştırması ve temel reformları gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Merkel, aralarında AMB Başkanı Draghi ve Bundesbank Başkanı Weidmann’ın da bulunduğu topluluğa, parasal genişleme hakkında Almanya’daki endişeleri işaret etti. Merkel niceliksel genişlemeye karşı olduğunu söylemeksizin, tek isteğinin bu para politikasının Avrupa’daki rekabetsizliğe engel olmaması olduğunu belirtti.

Merkel "AMB'nin attığı adımların bölgede mali politika konusunda yapılması gerekenleri engellemesi önlenmeli" diye konuştu.