Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişleme programını açıklayacağı yarınki toplantı öncesi, geriliyor.

ABD tahvilleri, AMB Yönetim Kurulu üyesi  Ewald Nowotny, “ Yatırımcılar, sadece bir politika toplantısı ardından heyecana kapılmamalı” dedi. AMB Başkanı Draghi, Perşembe günü Frankfurt’ta tahvil alım programını açıklayacak. Bloomberg’deki ankete katılanların yüzde 93’üne göre, toplam tahvil alım miktarının 550 milyar euro olması bekleniyor.

KBC Bank NV araştırma şefi Piet Lammens, “Yatırımcılıarın çok memnun olmayabileceğinden şüpheleniyoruz. Uzun vadeli tahvil faizleri, özellikle de Euro Bölgesi’nde düşmeye devam edecek. Eğer ABD’yi düşünürseniz, onlar faizleri yukarı çekecekler. Bundan sonra uzun vadeli tahvilleri düşünmelisiniz çünkü bunlar da yükselişe geçecek” dedi.

10 yıllık ABD tahvil faizleri, Bloomberg Bond Trader verilerine göre biraz değişerek New York saati ile 09:01’de yüzde 1.79’a ulaştı. Kasım 2024 vadeli yüzde 2.25’lik tahvilin fiyatı 104 6/32’den işlem gördü.

ABD tahvilleri, Avrupa ile Japonya ekonomisinin zayıf görünmesi ve Çin’in küresel ekonomi beklentilerini düşürmesinin ardından, desteklenmeye devam ediyor. Üç yıllık ABD tahvilleri, AMB’nın tahminleri ve düşük petrol fiyatlarının yatırımcıların yüksek enflasyon beklentilerini desteklemesi ile bu ay dün itibariyle 7.4 getiri sağladı.