Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:36'da güncellendi)

Petrol, ABD'de arzın 14 yılın en yüksek artışı göstermesinin ardından, kayıpları artırdı.

Energy Information Administration'ın verilerine göre, ABD'de stoklar 16 Ocak'ta sona eren haftada 10.1 milyon varil artarak, Mart 2001'den bu yana en ciddi yükselişi kaydetti. Rafineriler de kapasitelerinin yüzde 85.5'i ile çalışarak, bazı birimlerin tamirat için durdurulması ile Nisan 2003'ten beri en düşük seviyeye indi. Kanada'dan yapılan ithalat da üçüncü hafta üst üste günlük 3 milyon varili buldu.

New York'taki Citi Futures Perspective enerji analisti Tim Evans "Bu veriler açıkça aşağı yönlü harekete işaret ediyor. Kanada'dan ithalatın seviyesi ve rafineri aktivitesindeki sert düşüş buna işaret ediyor. Ham petrol üretiminde son dönemlerin en yüksek seviyesine yaklaşıyoruz. Açıkça gereğinden fazla petrol var" dedi.

Mart vadelil WTI 1.54 dolar düşerek, NY Comex’te yerel saatle 12:03'te varil başına 46.24 dolara geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 37 yukarısındaydı.

Mart vadelil Brent petrolü, Londra merkezli ICE Avrupa Vadeli İşlemler Borsası’nda 60 sent düşerek varil başına 48.43 dolar oldu.

(19:36'da güncellendi)