Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alibaba Group Holding Ltd. satışları, kurucu Jack Ma’nın müşterilerin ilgisini çekmek için mobil telefonlara daha fazla para harcaması ile beklentinin altında kaldı. Alibaba hisseleri açılış öncesi işlemlerde değer kaybetti.

Satış gelirleri üçüncü çeyrekte 26.2 milyar yuan olarak açıklandı. Yapılan tahminler 27.6 milyar yuan yönündeydi. Net kar, tazminat giderleri ve bir seferlik ödemeden dolayı, yüzde 28 azalarak 5.98 milyar yuana geriledi ve tahmin edilen 8.8 milyar yuanın altında kaldı.

Jack Ma, Çin dışındaki yaklaşık 10 milyondan fazla küçük işletme hedefine ulaşmak için Alibaba platformlarının tanıtımına ve  mobil alışveriş uygulamalarına yatırım yapıyor. Alibaba, Eylül ayındaki halka arz ve 11 Kasım’daki kampanyada 57.1 milyar yuan satış yapmasının ardından Çin ekonomisinin yavaşlaması ve internet sitesinde bahsi geçen hatalar yüzünden hükümet tarafından yapılan eleştiriler ile uğraşıyor.

Hong Kong’daki ICBC International Research Ltd analisti You Na, "Satıştaki artış beklentilerin altında kaldı. Bir çok satıcının mobil uygulamalarda reklam vermesinin ardından, reklam yeri ve ücreti masaüstü bilgisayarlardan daha ucuz olacağı için gelir artışı yavaşlayabilir” dedi.

Alibaba hisseleri, New York’ta açılış öncesi işlemlerde yüzde 8 düştü. Şirket hisseleri, Eylül ayındaki halka arz ile hisse başına 68 dolardan satışa sunulmasından bu yana yüzde 40 değer kazandı ve rekor seviye olan 25 milyar dolara ulaştı.