Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD ve Çin’den gelen verilerin küresel ekonomik görünüm ile ilgili endişeleri artırması ile geriliyor.

Japan Airlines Co., net gelirinin beklentilerin atında artırmasının ardından yüzde 2.1 değer kaybetti. Chubu Electric Power Co., yıllık beklentisini düşürmesinin ardından yüzde 5.6 geriledi. Fujitsu Ltd. net gelir tahminin yükseltmesinin ardından yüzde 5.9 prim yaptı.

Topix endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 0.8 yükselmesinin ardından yüzde 0.3 düşerek Tokyo saati ile 2:42’de 1,410.34 puan geldi. Endeksteki 33 sanayi grubunun 9’u hariç tümü geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.4 düşüş ile 17,608.82 puana geldi. Yen dolar karşısında, erken saatlerde 116.66 yene kadar yükselmesinin ardından 117.77 yenden işlem gördü. ABD hisseleri, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümenin analist beklentilerinin altında gelmesi ile 30 Ocak’ta gerileyerek bir yılın en büyük aylık kaybını kaydetti.

Tokyo’daki Mizuho Trust & Banking Co. kıdemli stratejisti Hitoshi Asaoka, “Kar açıklama sezonun tam ortasındayız. Cuma günkü Japon sonuçları çok kötü değildi. ABD’deki zayıflık bugün hisse senetlerine etki ediyor. Japonya hisseleri geçtiğimiz hafta oldukça yüksek bir seviyede idi. Dolayısıyla şu an kar satışı görüyor olabiliriz” dedi.

ABD ekonomisi 4. çeyrekte yıllık olarak yüzde 2.6 büyüyerek yüzde 3’lük beklentinin altında kaldı.