Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu heyetine yönelik yaptığı konuşmada, faizin enflasyone göre ayarlanamayacağını ve enflasyonun faizi oluşturduğunu söyledi.

Erdoğan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına ilişkin tartışmalar hakkında "Birileri paçalarımızdan aşağı çekmeye çalışıyor. Enflasyona göre faiz ayarlanmaz, faiz enflasyonu oluşturur.
Eğer faizi düşürürsek yatırım olacaktır, istihdam olacaktır. Adı bağımsız kurum, böyle olunca gelinen nokta bu" diye konuştu.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Erdoğan, en gelişmiş demokrasi ve ekonomi olarak nitelendirilen Amerika'da sistemin bu olduğunu belirtti. Erdoğan "Ne anayasa, ne başkanlık sistemi tartışmasında ortaya koyduğumuz bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye'nin bu değişime, bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için. Herkesin görüşünü serbestçe ortaya koymasını istiyoruz. Bunların, hepsi konuşulacak, tartışılacak ve bir metne dönüştürülecek. Sonuçta nihai kararı milletimiz verecek" dedi.