KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ithalatının gerilemesi ve Yunanistan’ın uluslararası kurtarma programını reddettiğini yinelemesinin ardından bir haftanın en büyük düşüşünü gösterdi. Hindistan rupisi, Başbakan Narendra Mudi’nin partisinin yerel seçimlerde gerileme göstermesinin ardından değer kaybetti.

China Shipping Container Lines Co. yüzde 1.3 geriledi. Hindistan’da Sensex 15 ayın en uzun süreli düşüş dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Rupi dolar karşısında yüzde 0.7 zayıfladı. Paradise Co. Seul’da 2008’den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Malezya ringiti ve Güney Kore vonu beklentilerin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verinin ardından geriledi. ABD istihdam verisi Fed’in faiz artırımına gideceği beklentilerini destekledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek Hong Kong saati ile 14:57’de 973.78 puan oldu. Çin’in ithalatı Ocak ayında 5 yıldan uzun bir sürenin en sert düşüşünü göstererek zayıf yurtiçi talebin Asya’nın en büyük ekonomisi üzerindeki etkilerine işaret etti. Yunanistan başbakanı, asgari ücreti artırma taahhüdünde bulundu.

Bangkok’taki Tisco Financial Group Pcl yatırım stratejistlerinden Komsorn Prakobphol, “Çin’in zayıf ekonomisi, ihracatları için Çin talebine güvenen gelişen ülkeleri etkilemeye devam edecek. Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinin güçlü duruşları küresel finans piyasalarında volatiliteyi artıracak” dedi.

Advertisement