KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yükseliş beklentisi ile alım yapan spekülatörler, 1975’ten bu yana bir yıla en iyi başlangıcı yapan Almanya hisselerinin daha da yukarı yönlü hareket edeceğini öngörüyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bölge ekonomisini canlandırmak için bu hafta ilk ülke tahvili satın alımlarını gerçekleştirecek olması ile birlikte opsiyon traderları DAX Endeksi’nin gerileyebileceğine yönelik düşük bir endişe gösteriyorlar. Zımni volatilite, 3 yılın tarihi volatilitesine göre en düşük seviyede. Diğer bir deyişle hedge maliyetleri ucuz.

DAX iki ay içinde 20’den fazla kez rekor seviyeye ulaştı ve değerlemeleri 5 yılın en yüksek seviyesinde. Ancak Avrupa’nın en gözde hisse senedi piyasası hala yatırımcıları çekiyor. Mainfirst Bank AG’den Olgerd Eichler, ekonomik genişlemenin beklentileri aşması ve düşük euronun ihracatları desteklemesi ile yüzde 5’lik bir gerilemenin bile onu korkutmayacağını söyledi.

Eichler, “Küçük bir düzeltme ile ilgili endişe etmenin bir anlamı yok. İnsanlar, Avrupa’daki ekonomik büyümeye istinaden eğrinin arkasında olmayı sürdürüyorlar. Hisse senetleri büyük bir avantaja sahip ve özellikle Almanya’ya olan talep mantıklı geliyor. DAX, ekonomiyi çok bağımlı veya düşük eurodan fayda sağlayan pek çok şirket barındırıyor” dedi.

Advertisement