KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ilaç üreticileri ve finans hisselerindeki yükselişlerin enerji üreticileri ve emtia hisselerindeki kayıpları gölgede bırakması ile kayıpları tersine çeviriyor.

Eczacılıkla ilgili şirketler Eisai Co. ve Shionogi & Co. en az yüzde 2.9 prim yaptı. Tüketici bankaları, Topix endeksindeki 33 sanayi grubu arasındaki en büyük yükselişleri kaydetti. Enerji üreticileri Inpex Corp. ve Japan Petroleum Exploration Co., petrolün varil başına 49 doların altına gerilemesi ile en az yüzde 2.4 değer kaybetti. Mitsubishi Materials Corp., bakırın Salı günü düşüş göstermesinin ardından yüzde 2.7 geriledi.

Topix endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 12:33’te 1,528.07 puan oldu ve yüzde 0.6’lık kaybı sildi. Nikkei Stock Average yüzde 0.5 artış göstererek 18,760.80 puana geldi. Dolar euro karşısında 12 yıla yakın bir sürenin en güçlü seviyesine yükseldi. ABD’nin gösterge hisse senedi endeksi Salı günü gerileyerek 2015 yılı kazançlarını sildi. Yen dolar karşısında Çarşamba günü yüzde 0.2 zayıfladı. Topix endeksi Çarşamba günü itibarıyla bu yıl yüzde 8.4 yükseldi.

Tokyo’daki Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co. portfolyo yöneticilerinden Yusuke Kuwayama, “Japonya şirketlerinin karları iyi ve zayıf yen destek sağlıyor. Kamu kurumlarından sabit bir satın alım talebi geliyor. Japonya hisselerindeki istikrarlılık dikkate alındığında, yurtdışı ve içi oyunculardan çok güçlü bir talep olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla gerilediğinde böyle bir destekleyici akışın geldiğini görüyoruz” dedi.

Advertisement