Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan IMF'e bi sonraki ödemesini yapmaya hazırlanırken, Avrupa ile bir anlaşma sağlanmadığı takdirde nakit rezervinin bu ay tükenmesi riski ile karşı karşıya. 

Adını vermek istemeyen bir Maliye Bakanlığı sözcüsüne göre, Yunanistan planlandığı şekilde IMF'e 588 milyon euro ödeme yapacak. Bu hafta yapılması gereken diğer ödemelerle birlikte, hükümet 14 Mart'ta likiditeyi artırma planı olduğunu ve ücretlerin ya da emekli maaşlarının ödenmesiyle ilgili bir sorun yaşanmayacağını bildirmişti. 

Başbakan Alexis Tsipras'ın hükümeti nakit rezervlerini tüketirken, Euro Bölgesi'nin 240 milyar euroluk kurtarma paketinden daha fazla fon sağlaması konusunda ikna etmeye çalışıyor. Tsipras Perşembe günü Avrupalı liderler ile Brüksel'de bir araya gelecek. Yunanistan ve Almanya arasında tansiyon, geçtiğimiz hafta Yunanistan'ın Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble hakkında şikayette bulunması ile artmış ve Schaeuble Yunanistan'ın eurodan çıkmasını reddedemeyeceğini söylemişti. 

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis dün Alman televizyon kanalı ARD'ye verdiği röportajda, "İzleyicilere bu akşamki mesajım oldukça basit; büyümemize yardım edin ve böylece borcumuzu geri ödeyebilelim. Yunanistan'ın büyümek için yatırıma ihtiyacı var" dedi.