Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ülke merkez bankasının rekor seviyedeki parasal teşviki sabit tutması ve beklentilerden zayıf gelen ABD ekonomik verilerinin ardından yatırımcıların Fed’in faiz artırımı zamanlamasını değerlendirmesi ile yükseliyor.

Tokyo Gas Co., gelecek mali yılda 50 milyar yenlik (412 milyon dolar) hisse geri alımı yapabileceği ile ilgili haberin ardından yüzde 2.5 prim yaptı. Bebek ürünleri üreticisi Pigeon Corp., Credit Suisse Group AG’nin hisse senedi tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 3.9 değerlendi. Toyota Motor Corp. rekor seviyeden kapanış yapmaya hazırlanıyor. Hitachi Ltd. ve Mitsubishi Heavy Industries Ltd. en az yüzde 2.5 artış gösterdi.

Topix endeksi yüzde 0.8 yükselerek Tokyo saati ile 12:43’te 1,570.06 puana geldi. Endekste gerileyen her iki hisse senedi için üçten fazla hisse senedi yükseliş gösterdi. İşlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yaklaşık yüzde 19 altında seyrediyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1 artış ile 19,430.85 puan oldu.

Tokyo’daki SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, “Gelişmiş piyasalarda iyimser hava yayılıyor ve Japonya piyasasının uyum sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), dünyanın üçüncü en büyük ekonomisinde düşük enerji fiyatlarının enflasyonu durma noktasına getireceği uyarısında bulunmasına rağmen rekor düzeydeki teşvikte değişiklik yapmadı. BOJ, parasal tabanı yıllık 80 trilyon yen (660 milyar dolar) miktarında genişletme taahhüdünü sürdürme kararı aldı.