KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, güç üreticisi şirketlerin düşüş göstermesi ve Çin hisselerinin 7 yılın zirvesinden gerilemesi ile değer kaybediyor. Güney Kore vonu yükselişi 3. güne taşıyor.

Huaneng Power International Inc., karının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 3.2 geriledi. Hyundai Motor Co., vondaki toparlanmanın yurtdışı gelirleri aşındıracağı endişesi ile 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi, 11 günden bu yana ilk kez gerileyerek yüzde 0.5 düşüş gösterdi. Celltrion Inc., sağlık hizmeti şirketlerindeki yükselişlere öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 14:06’da 978.35 puana geldi ve yatay bir seyir izledi. Endekste yükselen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi geriledi. Endeks, Fed’in faizleri artırmada acele etmeyeceği spekülasyonları ile geçtiğimiz 7 günde artış göstererek Ağustos 2014’ten bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmiş oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.5 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.9 katı işlem gördü. Geçtiğimiz 5 yılda ortalama olarak 10.3 katı işlem görmüştü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.7 artış gösterirken, 16.9 kat değerleme kaydedildi.

Kamu hizmeti şirketlerinin göstergesi yüzde 0.5 gerileyerek 10 sanayi grubu arasındaki en büyük düşüşü kaydetti. Gaz dağıtımcısı PT Perusahaan Gas Negara, Samuel Sekuritas Indonesia hisse senedi tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 5.1 değer kaybetti. Huaneng Power 5 haftanın en büyük düşüşünü gösterdi.

Advertisement