Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:20’de güncellendi)

Dolar göstergesi, beklenenden iyi çıkan işsizlik başvuruları verisi ile dünyanın en büyüğü olan ABD ekonomisinin yavaşladığı endişelerinin sona ereceği spekülasyonları ile 2 günlük düşüşün ardından toparlanıyor.

Dolar göstergesi euro karşısında New York saati ile 11:08’de yüzde 0.2 geriledi ve 1.1374 dolardan alıcı buldu. Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi üç günde ilk kez yükseldi ve yüzde 0.5 artış ile 1,166.37 seviyesine geldi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.7 yükseldi ve 1.1273 dolar seviyesine geldi. Dolar yen karşısında yatay seyrederek 119.52 yen seviyesinde kaldı.

Londra’daki Standard Chartered Plc. kur stratejisti Eimear Daly, “Doların daha fazla yükselebilmesi için hala potansiyel bulunuyor. ABD ekonomisinin zayıfladığına yönelik verilere rağmen, dolarda boğa piyasası geçerliliğini sürdürüyor” dedi.

Blooomberg'in anketine katılan 95 ekonomistin tahminlerine göre Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü açıklayacağı veriler ABD’de işverenlerin Nisan ayında 230,000 istihdam sağladığını gösterebilir.

İlk çeyrek dönemde ABD’nin beklentilerin altında bir büyüme göstermesi yatırımcıların Fed’in faiz artırımı zamanlaması ile ilgili beklentilerini ötelemeye teşvik etti.

(19:20’de güncellendi)