Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası (RBA), büyüme tahminini düşürdü ve işsizliğin artacağı öngörüsünde bulundu. Banka, şirket harcamalarının gerilemesi ve Çin’in ekonomik geçiş döneminde zorluk çekmesi ile birlikte gerektiğinde politikada düzenlemeye gitmeye hazır olduğunu belirtti.

RBA Cuma günü Sydney’de yaptığı çeyrek dönemlik para politikası açıklamasında, “Yönetim Kurulu görünümü değerlendirmeye ve talepte sürdürülebilir bir büyümeyi desteklemek için gerektiğinde politikayı düzenlemeye devam edecek. Avustralya ekonomisinde büyüme önceki beklentilere göre daha uzun bir süre ortalamanın altında seyretmeyi sürdürecek” değerlendirmesinde bulundu.

Guvernör Glenn Stevens ve Yönetim Kurulu, 5 Mayıs’ta alınan kararla faiz oranlarını yüzde 2 ile rekor düşük seviyeye indirmişti.

RBA 2015-2016 yıllar büyüme tahminini Şubat ayındaki beklentisinden yarım yüzde puan düşürdü. Banka büyümenin yüzde 2-3 aralığında gerçekleşeceğini öngörüyor. Merkez bankası işsizliğin gelecek ayın ortasında yüzde 6.5’e yükseleceği tahmininde bulundu. İşsizlik oranı şu an yüzde 6.2 seviyesinde.